We zijn ongelofelijk blij dat Denise Jannah weer naar Gorcum komt.

Vesting Jazz heeft een rijke history. Naast Jazz kent het festival een veelheid aan muziek stromingen waaronder Gospel. Vele grote namen kwamen al eens naar Gorinchem. Om er een paar te noemen Shirma Rouse, Berget Lewis, Pearl Jozefzoon, Michelle David en natuurlijk Denise Jannah.

Dit jaar komt Denise weer naar Gorinchem op zondag 18 juni. In de Grote Kerk geeft ze een optreden en u bent van harte welkom vor deze bijzondere beleving. De toegang is geheel Gratis en mogelijk gemaakt door ondernemers en de gemeente van Gorinchem.

Denise zong in haar debuutjaar 1991 al op het North Sea Jazz Festival en werd twee jaar later voor haar tweede album bekroond met haar eerste Edison. Als eerste Nederlandse muzikant slaagde ze erin een platencontract te tekenen bij het prestigieuze label Blue Note. Ze treedt wereldwijd op voor hoogwaardigheidsbekleders en met beroemde jazzmusici.

Muziek is haar passie, en haar stilistische en linguïstische veelzijdigheid zijn haar sterke troeven. De Nederlands-Surinaamse jazz-zangeres Denise Jannah beweegt zich met groot gemak ook binnen andere stijlen: van Soul, Gospel, en R&B tot Latin, Surinaamse- en Wereldmuziek. Ze staat bekend om haar innemende uitstraling en is internationaal actief. Zo stond ze op podia in o.a. Japan, Bulgarije, Indonesië, Zuid Afrika, Azerbeidzjan, Taiwan, Chili, de Verenigde Staten, Rusland, Colombia, de Nederlandse Antillen, Suriname, Barbados, Sri Lanka, en was ze een geziene gast bij de meest uiteenlopende formaties: van het Rosenberg Trio tot de Carnegie Hall Jazz Band van het Willem Breuker Kollektief tot het Metropole Orkest.

Naast vocaliste is Jannah tevens componiste, tekstschrijfster, zangpedagoge en actrice. Zo stond ze na rollen in o.a. musicals “A Night at the Cottom Club”, “Joe, de Musical” en Fats Waller’s musical show “Ain’t Misbehavin’”in diverse theaterproducties waar onder “Kid Dynamite” en “Sophie en Nola”. Bij een achttal producties was zij de vocal en/of musical director dan wel componiste.

Jannah heeft door de jaren heen opgetreden voor o.a. koningin Beatrix en Prins Claus, presidenten Nelson Mandela en Graça Machel-Mandela, Bill en Hillary Clinton, Ronald Venetiaan (Suriname), Kenneth Kaunda (Zambia), Ellen Sirleaf Johnson (Liberia) en de voltallige Eurotop.

In 2005 werd Denise Jannah door de toenmalige president Venetiaan van Suriname benoemd tot Officier in de Ere-orde van de Gele Ster, en in 2009 door Koningin Beatrix tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Het optreden van Denise Jannah wilt u vast niet missen. Zet vast zondag 18 juni 11:30 uur in je agenda, in de Grote Kerk op de Groenmarkt. Nodig je vrienden en je familie uit en deel ons bericht. Alvast hartelijk bedankt!